Elérhetőségeink

Levelezési címünk:
6723 Szeged, Szamos u. 2. 1/5.

E-mail címünk:

T-Com
Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Magai Margit

Neurológia, Rehabilitáció, Mentálhigiénés Részleg található itt, Magai Margités a munkaidőm ezek között rugalmasan oszlik meg.
Heti 40 órában, kb. 1/3 arányban.
Mivel a Szanatóriumi Általános Iskola pedagógusai is dolgoznak hárman, ezért én iskolarendszerű oktatással csak akkor foglalkozom, ha külön megkérnek erre.
Feladatom a bent tartózkodó gyermekek és fiatalok szabad idejét tartalmasan megszervezni, egyéni és csoportfoglalkozásokat tartani. A gyógyító team tagjaként részt veszek a heti osztályos megbeszéléseken, és a gyermekek állapotának, életkorának megfelelően játékos tevékenységekkel megkönnyíteni a bent tartózkodást, lelki támaszt nyújtani, és a gyógyszerváltoztatások, terápiák hatását megfigyelni tevékenység közben a betegeken.
Nyáron heti táborokat szervezünk az izombeteg és az epilepsziás fiataloknak, év közben rendszeresen részt veszek a mentál csoportok programjaiban.
(Bibliodráma, élményterápia).

Reményi Imre

Munkám: Szocio-terapeutaként és gyermekfoglalkoztatóként dolgozom, Reményi Imrekorábban ugyanitt ápolási asszisztens voltam. Elsősorban a pszichoterápiában működöm közre egész nap, minden csoportos terápián részt veszek, némelyiken csoportvezetőként, másokon kooterapeutaként (mozgás,-kognitív,-játék és élmény,- valamint művészet-terápák, bibliodráma.).
Mindemellett "lyukas óráimban" besegítek a rehabilitációs munkába (égett, balesetes, organikusan sérült gyerekek ellátása), a fürdetésbe, emelésbe, gyógytornász és gyógypedagógus terápiájába, továbbá a kórházpedagógusok munkájába. Foglalkoztatom a gyermekeket : játszunk, uszodába, moziba, ill. sétálni megyünk, festünk, ragasztunk, rajzolunk, agyagozunk. Ünnepnapokon hagyományőrző játékokat (sokszereplős színház) szervezek, gitározom, furulyázom, énekelek.

Vissza a Munkatársaink oldalra!